صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 19

الموضوع: ألغاز وأفكار خيالية ومشاكل بالماكرو وحلها إن شاء الله

  1. #1

    تاريخ التسجيل
    Sat, 26 Jul 2008 01 PM:48:25
    المشاركات
    50
    معدل تقييم المستوى
    6

    Thumbs up ألغاز وأفكار خيالية ومشاكل بالماكرو وحلها إن شاء الله

    السلام عليكم
    هذا الموضوع امتداد لموضوع شرح الأكواد ولكن هذا للمحترفين أو من لديهم دراية بالماكرو
    وسأقوم بطرح مشكلة أو فكرة خيالية ومن يستطيع حلها يقوم باخبارنا
    ومن لديه فكرة خيالية أو حتى جنونية يطرحها علينا ونحاول حلها

    واول فكرة أطرحها عليكم
    اريد أن اضع في العمود A في ورقة عمل معينة أسماء أوراق العمل في المستند الحالي طبعاً بدون ما اكتبها يدوي وسيتم ذلك بالماكرو
    مثلاً عندي ملف به 5 ورقات عمل
    محمد
    منة الله
    محمود
    خالد
    عمرو
    وعايز في ورقة عمل محمد أكتب كل أسماء أوراق العمل بداية من الخلية A1 وحتى A5
    طبعاً ممكن بعد كدة نضيف ورقة عمل أو نغير اسم أي ورقة فبمجرد تشغيل الماكرو يتم كتابة اسماء الأوراق الحالية
    يلا ... عايز اشوف ابداعاتكم وتخيلاتكم
    اللي عايز يبعت حاجة يكتبها في صورة كود ولا يرفق ملف ماكرو عشان المشاكل اللي ممكن تحصل.
    وسلامي للجميع
    أخوكم محمود
    من مواضيعي
    برنامج محاسبي على الإكسيل خطوة بخطوة

  2. #2
    الصورة الرمزية Justice
    تاريخ التسجيل
    Sun, 04 Mar 2007 11 AM:14:00
    المشاركات
    152
    معدل تقييم المستوى
    8

    افتراضي

    السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
    أخي هلالي فكرتك جميلة
    و هذا كود بسيط يقوم بإدراج أسماء الصفحات في صفحة عمرو
    جربه
    كود:
    Sub Excel4Us()
    Dim i As Integer
        For i = 1 To Worksheets.Count
           Sheets("عمرو").Range("a" & i).Value = Sheets(i).Name
        Next i
    End Sub
    اخوكم
    يحيى حسين

  3. #3

    تاريخ التسجيل
    Sat, 26 Jul 2008 01 PM:48:25
    المشاركات
    50
    معدل تقييم المستوى
    6

    افتراضي

    السلام عليكم
    ايه الجمال ده يا أخ يحيى
    الصراحة الكود بتاعي كان معقد قوي بالنسبة للكود بتاعك وبكده هتكسف احطه ومتهيئلي الكود بتاعك بسيط وسهل جداً
    مش بقولكم هستفيد منكم وانتم مش واخدين بالكم
    جزاكم الله خيراً يا أخي
    أخوك محمود
    من مواضيعي
    برنامج محاسبي على الإكسيل خطوة بخطوة

  4. #4

    تاريخ التسجيل
    Sat, 26 Jul 2008 01 PM:48:25
    المشاركات
    50
    معدل تقييم المستوى
    6

    Thumbs up فكرة رقم 2

    السلامم عليكم
    عندي فكرة تاني جت على بالي
    فكرة رقم 2
    لو عندي مثلا 9 قيم لفواتير
    وعندي قيمة شيك لسداد بعض هذه الفواتير ولنفترض 6فواتير أو أكثر
    وعايز أعرف انهي فواتير تم سدادها بهذا الشيك
    وطبعاً ده بالماكرو ولتوضيح الفكرة هفترض أرقام
    الفواتير هي 1250 , 1653 , 1852 , 1895 , 1875 , 1785 , 1325 , 1244 , 1329
    والشيك بقيمة 9659
    طبعاً بالتباديل والتوافيق والمحاولات الكثيرة سنصل يدوياً لهذه الفواتير الستة
    بس الإكسيل موجود والماكرو موجود ليه نتعب نفسينا. نفكر شويا مع بعض ازاي نعملها

    طبعاً المفروض في الماكرو انه يعتمد على 9 خلايا سأضع بها قيمة الفواتير والتي يمكن تغييرها وأيضاً قيمة الشيك الذي يمكن تغييره ليصلح الماكرو لحالات أخرى ومبالغ أخرى بنفس الطريقة

    وعلى فكرة أكيد الموضوع ده قابل محاسبين كتير لانه قبلني أكثر من مرة انه يجيلي تحويل لفواتير ومعرفش انهي فواتير اللي تم سدادها لانه ساعات تحصل مشاكل العميل ميقليش على ارقام الفواتير و لازم انجم أنا انهي فواتير

    انتظر ردودكم ولو عنكم فكرة نقولها وأنا هرقم الأفكار وكل واحد يحط فكرة يرقمها مع التسلسل عشان الحل يبقى برقم الفكرة
    ونتعلم من بعضنا
    أخوكم محمود
    من مواضيعي
    برنامج محاسبي على الإكسيل خطوة بخطوة

  5. #5
    الصورة الرمزية Justice
    تاريخ التسجيل
    Sun, 04 Mar 2007 11 AM:14:00
    المشاركات
    152
    معدل تقييم المستوى
    8

    افتراضي

    السلام عليكم
    أخي محمود
    قم بوضع الكود حتى لو كان معقد بالنسبة للكود بتاعي
    كل ما كثرت الحلول كل ما كانت الفايده اكبر

  6. #6

    تاريخ التسجيل
    Sat, 26 Jul 2008 01 PM:48:25
    المشاركات
    50
    معدل تقييم المستوى
    6

    افتراضي

    السلام عليكم
    أخي يحيى عشان خطرك سأضع الكود بتاعي للفكرة رقم 1
    كود PHP:
    Sub ماكرو1()

    Dim y As Integer
    1
      Sheets
    ("عمرو").Select
      Columns
    ("A:A").Select
      Selection
    .ClearContents
    Do While <= Sheets.Count
      Range
    ("A" y).Select
      ActiveCell
    .FormulaR1C1 Sheets(y).Name
      y 
    1
    Loop
    End Sub 
    طبعاً الكود طويل شويا أنا كان ممكن أغش منك وأعدله شويا بعد ما اتعلمت شوية حاجات بس قلت احطه زي ما هو
    على فكرة أنا عامل في الكود بتاعي مسح للعمود أولا قبل ما ادرج فيه أسماء أوراق العمل عشان ممكن يكون هناك ورقة عمل تم حذفها فميظهرش اسمها القديم لأن الكود مش هيوصل للخانة بتعتها
    وأشكرك أخي يحيى
    ونشوف الفكرة رقم 2
    من مواضيعي
    برنامج محاسبي على الإكسيل خطوة بخطوة

  7. #7
    الصورة الرمزية Justice
    تاريخ التسجيل
    Sun, 04 Mar 2007 11 AM:14:00
    المشاركات
    152
    معدل تقييم المستوى
    8

    افتراضي

    السلام عليكم و رحمة الله
    أخي هلالي
    طلبك الثاني بصراجة لم يكن سهلاً و عرضته على احد الخبراء و المشرفين في موقعي و هو الأخ عماد الحسامي و جاء بالحل المطلوب
    و حاولت رفع الملف هنا و لكني لم أستطع بسبب حجم الملف
    و قمت بوضعه في موضوع مستقل على هذا الرابط
    http://excel4us.com/vb/showthread.php?t=250
    أتمنى أن يكون هو المطلوب
    و بإنتظار أفكار أخرى منك

  8. #8

    تاريخ التسجيل
    Sat, 26 Jul 2008 01 PM:48:25
    المشاركات
    50
    معدل تقييم المستوى
    6

    افتراضي

    السلام عليكم
    رووووووووووووووووووووووووووعة إيه الجمال ده
    مش بس 6 فواتير دية 8 فواتير ومش من 9 فواتير دية من موجموعة كبيرة من الفواتير
    الملف جميل واستفدت منه كتير أيوة كدة أنا استفذ مواهبكم وانتم تفيدوني
    أنا بس لو تسمحلي عندي تعديل بسيط
    البرنامج يمكن أن يأخذ قيم مكررة أي نفس الفاتورة اكثر من مرة
    واقترح انه يكون فيه شرط اختبار عدم تساوي قيمة المتغيرات ( i , k , k1 , k2 ,k3, k4, k5,j) وده هيمنع ان نفس الفاتورة تذكر في الحل اكثر من مرة
    مثلاً في ماكرو 3 يبقى الشرط
    If i <> k And i <> j And k <> j Then
    ويذكر بعد شرط المجموع وده هيمنع تكرار الفاتورة

    وبعد اذنك أنا كنت عايز أعرف معنى
    Application.ScreenUpdating = False
    وليه اتذكرت في أول الأمر
    وشكراً جزيلاً لك
    والحل بتاعي اللي كنت عمله أنا وضعته على الرابط التالي
    http://www.mediafire.com/?kzohzrz5ilm
    هو حل محدود بس ياعني على قدي ارجو ابداء الرأي فيه
    أخوك محمود
    من مواضيعي
    برنامج محاسبي على الإكسيل خطوة بخطوة

  9. #9
    الصورة الرمزية Justice
    تاريخ التسجيل
    Sun, 04 Mar 2007 11 AM:14:00
    المشاركات
    152
    معدل تقييم المستوى
    8

    افتراضي

    السلام عليكم و رحمة الله
    اخي محمود
    ملفك جميل
    جزاك الله كل خير
    و لمعرفة استخدام الامر
    Application.ScreenUpdating = False
    ضعه في كودك في اول سطر تحت اسم الكود
    و شاهد الفرق عند تفعيل الكود
    فلن ترى حركة الاكسيل و هو يبحث في الخلايا
    بل ستحصل على النتيجة مباشرة
    جربها و اعلمني بالنتيجة

  10. #10

    تاريخ التسجيل
    Sat, 26 Jul 2008 01 PM:48:25
    المشاركات
    50
    معدل تقييم المستوى
    6

    افتراضي

    السلام عليكم
    أخي يحيى جزاكم الله خيراً أنا جربت الكود
    Application.ScreenUpdating = False
    انا خمنت كده من اسمه بس مكنتش عارف هو هيأثر على الشاشة فقط ولا انه مش هيحدث الخلايا لأني معتمد في الملف بتاعي على ان الإكسيل هو اللي هيجمع ولازم يحدث الخلايا عشان يحدث المجموع
    انا فهمت كده ان الكود ده بيمنع ظهور خطوات تحديث الخلايا أو ظهور العمليات حتى انتهاء الكود
    هل اللي فهمته صح ولو كان صح ياترى فيه كود يوقف الإكسيل عن تحديث الخلايا فعليا ولما انتهي من ادخال كل الخلايا اشغل التحديث تاني عشان يحسب الخلايا
    ياريت تدلني على الكود ده عشان بحتاجه كتير وبيعطل الملف ويبطأه
    وجزاكم الله خيراً
    اخوك محمود
    من مواضيعي
    برنامج محاسبي على الإكسيل خطوة بخطوة

صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. مفااااااااجاة: ترجمة المراجع العلمية وعمل ابحاث ورسائل علمية باسعار خيالية )
    بواسطة star_girl في المنتدى عروض الدورات التدريبية والندوات والمؤتمرات المهنية
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: Wed, 22 Feb 2012, 08 AM:39:21
  2. مشكله تكاليفيه (1) وحلها
    بواسطة الكيمو في المنتدى محاسبة التكاليف
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: Sat, 28 May 2011, 10 AM:49:28
  3. مشكله تكاليفيه (2) وحلها
    بواسطة الكيمو في المنتدى محاسبة التكاليف
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: Thu, 19 May 2011, 12 AM:11:43
  4. مكاسب ووظائف بمجال البورصة بمرتبات خيالية
    بواسطة egyksa.net في المنتدى البورصة وأسواق المال
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: Mon, 03 Jan 2011, 08 AM:44:14

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •